Verrassingstraining Wanneperveen


Woensdag vond de jaarlijkse verrassingstraining plaats. Soms is dit een uitstapje naar een andere sport, een andere keer kan dit een uitstapje naar een andere plaats zijn en soms is de verrassing gewoon nat!

 

Deze keer was een heuse KickBike-Run-KickBike-Swim rondom de schitterende Belterwiede bij Wanneperveen georganiseerd.

 

Na een korte uitleg van AP over de KickBikes (nee, geen step!) waren we klaar om te vertrekken.

Banden. Check!
Remmen. Check!

Belangrijk is om de verzuring tegen te gaan door vaak van standbeen te wisselen. Door je voet dwars op de bodem te zetten heb je hier tijdens het KickBacken ook de ruimte voor.

 

We kwamen aan bij parkeerplek “Kiersche Wiede” waar de 2, 4 of 5 km uitgezette wandeling kon worden gerend. Dit bleek nog een flinke klus bij invallende schemering op deze ondergrond. Eerst had AP voor deze pitstop nog aan vocht gedacht. Genoeg drinken!
 
Het verschil tussen de route en slootjes bleek nog lastig zichtbaar. Een beginnend buitje maakte dit niet makkelijker.
 
De terugweg ging geoefend. Behendig werden de smalle weggetjes rondom Wanneperveen verkend. Na aankomst bij het Paviljoen kon in de Belterwiede nog worden afgekoeld. Niet voor iedereen weggelegd, maar heerlijk water.

 
En weer opwarmen met warme choco!